Συντήρηση πισίνας

  Πως μπορείτε να διατηρήσετε την πισίνα σας σε άψογη κατάσταση, χωρίς βακτηρίδια και αιωρούμενα.

  Η συντήρηση πισίνας

  Την πισίνα σας οπωσδήποτε θα θέλατε να τη χαίρεστε χωρίς το αίσθημα της φοβίας. θέλετε να είναι πάντα καθαρή και υγιεινή, σε άριστη κατάσταση χωρίς βακτηρίδια, με κρυστάλλινο νερό και χωρίς περαιτέρω προβλήματα. Η πισίνα όμως για να διατηρηθεί σε τέλεια κατάσταση απολύμανσης και καθαρότητας, απαιτεί συντήρηση και φροντίδα.

  Οι ίδιοι οι λουόμενοι καθώς και το περιβάλλον (βροχή, αέρας κ.λπ.) επιβαρύνουν το νερό της πισίνας με σκόνη, μικροοργανισμούς, παθογόνα μικρόβια, βακτηρίδια κ.λπ., τα οποία βλάπτουν τους κολυμβητές. Η φίλτρανση που γίνεται, επιτρέπει τον καθαρισμό του νερού από λεπτά σωματίδια σκόνης. Εκείνο όμως που εξαλείφει την ανάπτυξη των ιών και βακτηριδίων, είναι η προσθήκη ειδικών χημικών για πισίνες.

  Συντήρηση πισίνας

  Παλαιότερα, η συνηθέστερη μέθοδος που ακολουθούσαν οι ιδιοκτήτες για την συντήρηση πισίνας, ήταν να την αδειάζουν εντελώς και να προχωρούν σε στεγνό καθαρισμό των τοιχωμάτων και του δαπέδου. Ορισμένοι ιδιοκτήτες εξακολουθούν να εφαρμόζουν αυτή τη μέθοδο (δεδομένου ότι έχουν πισίνες μικρού μεγέθους) επωφελούμενοι την χειμερινή περίοδο, οπότε συνηθίζουν να αδειάζουν την κολυμβητική δεξαμενή και όταν φτάσει η άνοιξη, την γεμίζουν και πάλι. Γενικότερα όμως η εργασία αυτή είναι αρκετά δύσκολη και θα πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη μας το κόστος του νερού, οπότε αυτού του είδους ο καθαρισμός συνήθως γίνεται σπάνια καθώς επίσης δεν ενδείκνυται.

  Η πισίνα χρειάζεται συντήρηση και φροντίδα σε εβδομαδιαία βάση. Το κόστος του εξειδικευμένου συνεργείου μας ξεκινά από 150 ευρώ και μπορεί να φθάνει ώς τα 500 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος της πισίνας. Στο κόστος αυτό δεν υπολογίζονται τα χημικά και τα ανταλλακτικά που ενδεχομένως χρειάζονται. Συστήνουμε ανεπιφύλακτα στους πελάτες μας την αυτοματοποίηση της πισίνας τους, δεδομένου ότι μια εγκατάσταση αυτοματισμών μπορεί να μηδενίσει αυτό το μηνιαίο κοστολόγιο. Επομένως, ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να αφιερώνει το περισσότερο δέκα λεπτά εβδομαδιαίως και αυτό κυρίως για τον έλεγχο των χημικών παραμέτρων του χλωρίου και του pH και την συμπλήρωση των αντίστοιχων χημικών.

  Συστήματα αυτοματισμού

  1. Σύστημα αυτόματης ρύθμισης Χλωρίου & pH
  Ηλεκτρονική συσκευή που αδιάλειπτα παρακολουθεί και ρυθμίζει το επίπεδο των ανωτέρω χημικών παραμέτρων του νερού. Όταν η συσκευή αυτή δεν υπάρχει ή δεν βρίσκεται σε χρήση, το χλώριο και το pH θα πρέπει να ελέγχονται καθημερινά.
  2. Αυτόματο σύστημα ηλεκτρόλυσης (χλωριωτής άλατος)
  Συσκευή που παράγει χλώριο (υποχλωριώδες οξύ) κατά την φάση της ανακυκλοφορίας του νερού και έχει μια κατά περίπου μιάμιση φορά ισχυρότερη απολυμαντική ικανότητα από το υποχλωριώδες νάτριο που διατίθεται στο εμπόριο. Πρόκειται για ένα μηχάνημα που λειτουργεί χρονικά, λύνοντας τα χέρια του ιδιοκτήτη. Μας δίνει την σιγουριά πως ακόμη και αν λείψουμε αρκετό διάστημα δεν πρόκειται να βρούμε μια πρασινισμένη πισίνα κατά την επιστροφή μας.
  3. Αυτόματες σκούπες ρομπότ
  Απαραίτητο εργαλείο για την καθαριότητα και συντήρηση πισίνας, εξοικονομεί χρόνο, κόπο και χρήματα.

  Η απολύμανση του νερού είναι η πιο σημαντική παράμετρος σε μια πισίνα διότι το νερό θα πρέπει να είναι πάντοτε καθαρό και προπαντός υγιεινό. Κατά συνέπεια οι βασικές επιστημονικές γνώσεις της χημείας νερού είναι απόλυτα αναγκαίες.

  Η σωστή απολύμανση του νερού γίνεται με τα κατάλληλα χημικά πισίνας και σε σωστές δόσεις. Μια αλόγιστη, ή λάθος χρήση των χημικών που προστείθενται στην πισίνα, εκγυμονεί κινδύνους για την υγεία μας και δαπανηρή για την οικονομία μας.

  Το επιστημονικό προσωπικό της εταιρείας μας, θα σας δώσει τις κατάλληλες οδηγίες έτσι ώστε να έχετε πάντα κρυστάλλινο και υγιεινό νερό, για την μέγιστη ασφάλεια της υγεία σας, με το μικρότερο δυνατό κόστος.